KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

ŚLUBOWANIE UCZNIÓW KLAS PIERWSZYCH

14 października odbyło się ślubowanie uczniów klas pierwszych. W tym roku, ze względu na obowiązujący reżim sanitarny, uroczystość była skromniejsza, ale równie piękna i wzruszająca. Dzieci pod kierunkiem wychowawczyń: pani Małgorzaty Ferlich i pani Magdy Klimczak przygotowały krótki program artyst...

EUROPEJSKI DZIEŃ JĘZYKÓW

Obchody Europejskiego Dnia Języków w naszej szkole, które przypadają na 26 września, w tym roku odbyły się wraz z początkiem października i potrwały dwa dni. Podczas lekcji języka angielskiego uczniowie poznawali historię tego święta, mierzyli się z quizami językowymi, a także próbowali swoich si...

2 października uczniowie klasy 6a podczas lekcji języka polskiego próbowali swych sił w tworzeniu poezji. Dzięki temu utrwalili poznane już środki stylistyczne, a szczególnie anaforę. Podczas prezentacji zostały wybrane wiersze, które uczniowie uznali za najbardziej udane. Bardzo dziękujemy r&oacut...

Rozpoczęcie roku szkolnego 2020/2021 odbyło się w reżimie sanitarnym związanym z pandemią Covid 19. Uczniowie poszczególnych klas spotkali się w swoich salach z wychowawcami. Podczas spotkań otrzymali plan lekcji oraz zostali zapoznani z Regulaminem funkcjonowania szkoły w czasie pandemii. Mamy nadzieję, że ten ...

Szanowni Państwo, 20 kwietnia 2020 r. (poniedziałek) samorząd województwa łódzkiego uruchomił Regionalny Interwencyjny Telefon Zaufania dla Dzieci i Młodzieży. Na telefony od młodych ludzi czekają specjaliści: psychologowie, psychoterapeuci, osoby specjalizujące się w interwencjach kryzysowych. Wsparcie m...

/uploads/5edce8bb96206/newses/176/content/Infolinia_dla_rodzicow_do_WE.docx...

UWAGA!!! Szanowni Państwo, uprzejmie informuję, że w związku ze stanem epidemicznym i czasowym ograniczeniem funkcjonowania jednostek systemu oświaty postępowanie rekrutacyjne do szkół prowadzonych przez Miasto Łódź na rok szkolny 2020/2021 rozpocznie się 4 maja 2020 r. Rekrutacja do przedszkoli &nd...

Informacja Głównego Inspektora Sanitarnego  dla dyrektorów przedszkoli, szkół i placówek oświatowych w związku z potencjalnym ryzykiem zakażenia koronawirusem /uploads/5edce8bb96206/newses/165/content/02-MEN-koronawirus_szkola_27.02.2020_ostateczna.docx...